9 червня 2020 р.

Відзначаємо Міжнародний день архівів.

Цей день було запроваджено з метою поширення інформації про діяльність та роль архівів в сучасному світі. За визначенням Міжнародної Ради Архівів (МРА), архіви є не тільки незамінними та достовірними свідками минулого, але й сприяють підвищенню ефективності державного управління, розвитку демократії, ідентичності індивідуумів і суспільств, прав людини.

Архівісти виконують свій професійний та громадянський обов’язок, почесну місію Хранителя історичної пам’яті людства, приймаючи складні виклики часу.

В цьому році МРА проводить Міжнародний тиждень архівів (8-14 червня) під гаслом «Розширення можливості поінформованості суспільства», закликаючи розглянути під цим кутом зору сьогоденні завдання архівістів, впровадження нових технологій, розширення ефективного діалогу між архівістами та користувачами архівної інформації, представниками владних інституцій, роль архівів в забезпеченні сталого розвитку сучасного суспільства.

Нещодавно ЦДАВО України долучився до спеціального онлайн проєкту МРА і представив себе на інтерактивній мапі МРА, яка полегшує доступ до актуальної інформації про віртуальні презентації колекцій документів, електронні каталоги, оцифровані описи та архівні фонди.

Вітаємо дорогих колег та шановних користувачів архівної інформації! Бажаємо всім нам успіхів, творчого натхнення, плідної співпраці задля збереження, розвитку та ефективного використання світової архівної спадщини!

Перейти до вмісту