10 січня 2012 р.

Документом (реєстр. №8755), зокрема, пропонується встановити, що експертиза цінності документів – це всебічне вивчення документів з метою внесення їх до Національного архівного фонду або вилучення з нього, проведення грошової оцінки документів Національного архівного фонду, віднесення їх до категорії унікальних і встановлення строків зберігання документів, що не підлягають внесенню до Національного архівного фонду.

Законопроектом також планується уточнити: порядок проведення такої експертизи; обов´язки юридичних осіб щодо її проведення та забезпечення збереження документів, що нагромадилися за час їхньої діяльності; обов´язки власників документів Національного архівного фонду щодо утримання в належному стані будівель і приміщень архівних установ; підстави для вилучення документів з Національного архівного фонду.

Документ містить також пропозицію надати центральним державним архівам, місцевим державним архівним установам, архівним відділам міських рад право на перевірку роботи архівних підрозділів і служб діловодства органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об´єднань громадян та релігійних організацій.

http://portal.rada.gov.ua/rada/control/uk/publish/article/news_left?art_id=296112&cat_id=37486

Перейти до вмісту