Монетний двір “Княжий” передав на зберігання ЦДАВО України пам’ятні медалі до 30-річчя Незалежності України

Керівництво Монетного двору “Княжий” передало на зберігання ЦДАВО України пам’ятні медалі до 30-річчя Незалежності України.

Монетний двір «Княжий», провідна компанія, що спеціалізується на випуску дорогоцінних пам’ятних медалей, а також ексклюзивних реплік дорогоцінних монет і співпрацює майже з усіма найбільшими монетними дворами Європи, до 30-річчя Незалежності України викарбувала пам’ятні медалі для кожного, хто прагне зберегти в пам’яті цю видатну подію історії Українського народу.

Сьогодні до Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України завітали директорка компанії Катерина Клименко, директорка з маркетингу Зоя Жабенко, директор з розвитку Андраш Киралі та прес-секретар Людмила Шовкун. Гості не лише передали на зберігання до архіву пам’ятні медалі до 30-річчя Незалежності України, а й подарували їх кожному працівникові архіву.

Архівісти підготували для гостей невеличку виставку оригіналів архівних документів – банкнот, поштових марок і документів про обіг грошей за періодів Української Центральної Ради та Української Держави Гетьмана Павла Скоропадського. На виставці також були продемонстровані праці Георгія Нарбута – видатного українського художника-графіка, автора перших українських державних знаків. Гостям розповіли про архів і провели екскурсію його сховищами.

У відповідь на щедрий подарунок Центральний державний архів вищих органів влади та управління України виготовив і завірив 35 копій Акта проголошення незалежності України, прийнятого позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, які сьогодні ж урочисто були вручені працівникам Монетного двору.

Монетники та архівісти висловили надію на подальшу плідну співпрацю. Представники Монетного двору «Княжий» продовжуватимуть свої дослідження за документами, що зберігаються в архіві, а архівісти надаватимуть всіляку допомогу в їхніх дослідженнях

Перейти до вмісту