22 серпня 2011 р.

На виконання наказу Держкомархіву України від 19 листопада 2010 р. №195 в архіві було проведено виявлення та сканування документів для використання у святковому оформленні центру м. Києва до Дня незалежності України. На виконання листа Державної архівної служби України від 2 серпня 2011 р. №262/06 ЦДАВО забезпечив виготовлення плакатів з сюжетами архівних документів, присвяченими 20-річчю Незалежності України.

– За дорученням керівництва Апарату Верховної Ради України, на виконання листа Держкомархіву України від 18 травня 2011 р. №1270/06 проведено виявлення архівних документів, які висвітлюють процес українського державотворення, включаючи становлення та розвиток конституціоналізму, для виставки, присвяченій 20-річчю ухвалення Верховною Радою України Акту проголошення незалежності України. Відібрані документи оцифровано, підготовлено постендовий експозиційний план виставки. Відкриття виставки заплановано на 6 вересня 2011 р.

– За зверненням Асоціації народних депутатів України, відповідно до листа Держкомархіву України від 29 грудня 2010 р. №4063/06 співробітниками ЦДАВО надавалася необхідна допомога представникам Асоціації під час їхньої роботи в читальному залі архіву з підготовки документально-публіцистичного видання «Проголошення незалежності України. Історія прийняття, документи, свідчення».

– Для часопису «Архіви України» підготовлено матеріал «Акт проголошення Незалежності України – унікальний документ Національного архівного фонду».

– За зверненнями ЗМІ у травні-липні надавалися консультації щодо складу документів ЦДАВО, які відобразили шлях державотворення України, історичні події початку 90-х років ХХ століття.

– Постійно здійснюється інформування громадськості про документи архіву з тематики проголошення незалежності України.

– На виконання наказу Державної архівної служби України від 11 серпня 2011 року №32 12 серпня відбулося фотографування колективу ЦДАВО України.

– Згідно з наказом директора ЦДАВО України від 11 серпня 2011 р. працівники архіву премійовані з нагоди свята – 20-ї річниці проголошення Незалежності України.

– 15 серпня в читальному залі архіву відкрито виставку до Дня Державного прапора України.

– 16 серпня в читальному залі архіву відкрито виставку до 20-ї річниці проголошення Незалежності України.

– У квітні-серпні співробітники архіву упорядковували прилеглу територію (висаджували квіти тощо), з допомогою ДЕКС провели частковий косметичний ремонт коридорів, читального залу та сходових майданчиків. До урочистих зборів з нагоди 20-ї річниці проголошення Незалежності України святково оформлені приміщення архіву.

– 22 серпня 2011 р. – урочисті збори співробітників ЦДАВО України з нагоди 20-ї річниці Незалежності України.

Перейти до вмісту