Центральний державний архів вищих органів влади та управління України повідомляє про відновлення з 06 лютого 2023 року роботи читальної зали

Читальна зала ЦДАВО України функціонуватиме згідно з умовами, визначеними відповідно до Закону України від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного стану», Закону України від 16 листопада 2022 року № 2738-ІХ «Про затвердження Указу Президента України “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні”», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV – 2» та обмеженнями й заходами, можливість яких передбачена цими актами.
У разі оголошення повітряної тривоги адміністрація ЦДАВО України просить дослідників негайно здавати документи працівникові читальної зали, покидати приміщення архіву й територію комплексу споруд центральних державних архівних установ України й швидко прямувати до ближчих укриттів, які знаходяться за адресами вул. Солом’янська, 17 та вул. Головка, 27. Під час повітряної тривоги читальна зала не працюватиме.
Детальніше ознайомитися із картою розміщення укриттів для населення у м. Києві та алгоритмом дій під час виникнення небезпеки можна на офіційному порталі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації – https://kyivcity.gov.ua/bez…/bomboskhovyshcha_ta_ukryttia/).
У разі невиконання встановлених законодавством вимог та недотримання офіційних рекомендацій відповідальність за збереження власного життя дослідники братимуть на себе, про що адміністрація ЦДАВО України просить надавати попередню заяву.
Робота в читальній залі буде здійснюватися за попереднім записом у телефонному режимі і з урахуванням графіків відключення світла. Просимо врахувати те, що за відсутності електроенергії в архіві, справи з архівосховищ до читальної зали не видаватимуться.
Адміністрація ЦДАВО України наголошує на можливості опрацювання описів фондів в онлайновому режимі 24/7 на офіційному вебсайті архіву (https://tsdavo.gov.ua/fond-1509/opysy-pdf/). Описи, розміщені на вебсайті архіву в електронному форматі, до читальної зали не видаватимуться.
ЦДАВО України повідомляє про функціонування Е-ресурсу архіву, у якому надано доступ до 1,7 млн цифрових копій аркушів документів, і наполегливо рекомендує своїм дослідникам опрацьовувати розміщені в Е-ресурсі в онлайновому доступі 24/7 документи за вебадресою – https://e-resource.tsdavo.gov.ua/ і не замовляти їх оригінали у читальній залі.
Про чергові наповнення Е-ресурсу ЦДАВО України повідомлятиме на офіційній сторінці архіву у Facebook – https://www.facebook.com/tsdavo/
Номер телефону для запису дослідників до читальної зали
(044) 275-12-66
Графік роботи читальної зали:
Понеділок – Четвер з 09:30 до 15:30
Перейти до вмісту