Директор ЦДАВО України Лариса Левченко взяла участь у міжнародній науковій конференції «Українсько-польські взаємини в умовах російської агресії проти України: історичний та сучасний контекст»

11-12 квітня 2024 року директор Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, доктор історичних наук, професор Лариса Левченко взяла участь у міжнародній науковій конференції «Українсько-польські взаємини в умовах російської агресії проти України: історичний та сучасний контекст», організованій Історичним факультетом Варшавського університету, та виступила з доповіддю «Біблійні товариства на теренах України та Польщі як об’єднавчий духовний чинник націй в умовах відсутності державності: початок ХІХ ст.».

Метою конференції була рефлексія про умови нападу росії на Україну та його значення для польсько-українських відносин у суспільному та науковому аспекті.

Співорганізаторами заходу виступили Факультет політичних наук та журналістики Університету ім. Адама Міцкевича в Познані, Інститут міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького; за співучасті Музею польських дітей – жертв тоталітаризму в Лодзі, Інституту української археографії та джерелознавства ім. Михайла Грушевського Національної Академії Наук України.

 

 

 

Програма конференції «Українсько-польські взаємини в умовах російської агресії проти України: історичний та сучасний контекст»

 

 

 

Перейти до вмісту