ЦДАВО України взяв участь у заході присвяченому організації продовольчої безпеки на протидію агресії російської федерації проти України

15 квітня 2024 р. директорка Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України Лариса Левченко, заступник директора – головний зберігач фондів  Олег Бабенко   та начальниця відділу забезпечення збереженості та обліку документів Наталія Давиденко взяли участь у заході, організованому на базі Центрального державного архіву громадських об’єднань та україніки, за участю представників посольств різних держав, Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, заступника Голови Укрдержархіву Тетяни Шевченко, представників Укрдержархіву та директорів і представників центральних державних архівів України, присвяченому організації продовольчої безпеки на протидію агресії російської федерації проти України.

На заході виступили очільник Укрдержархіву Анатолій Хромов, Голова правління Мережі захисту національних інтересів «АНТС» Ганна Гопко, співзасновник торгово-аналітичної компанії «Barva Invest» Богдан Костецький, директорка Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву Тетяна Ємельянова, директор Галузевого державного архіву Служби безпеки України Андрій Когут.

Метою заходу було об’єднання зусиль архівістів, дипломатичного корпусу, громадськості для забезпечення стабільності в світі та подолання ризиків, що утворилися в аграрному та продовольчому секторах від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, та в чергове звернути увагу іноземних партнерів на необхідність ще активнішої підтримки України.

Під час заходу експонувалися архівні документи з фондів ЦДАВО України, ЦДАГОУ, ЦДІАК України, м. Київ, ГДА СБУ та відбувся показ фільму-хроніки «Сталінський урожай» (1936) й добірки фотодокументів з фондів ЦДАЕА.

Коментар до представлених документів ЦДАВО України надала директорка архіву Лариса Левченко. «Презентуючи ці історичні документи, ми вкотре намагаємося звернутись до міжнародної спільноти. Людство має вчитися з нашого трагічного минулого, щоб запобігти такому ж трагічному майбутньому. Голодомор треба вивчати, обговорювати і пам’ятати, щоб більше ніколи не відбувався масовий голод ні в Україні, ні в Світі», – наголосила Лариса Левченко.   

 

 


 

    Документи з фондів ЦДАВО України, що були представлені на заході

Перейти до вмісту