24 серпня 2016 р.

НЕЗАЛЕЖНОСТІ 25! З нагоди Дня незалежності України, на виконання Указу Президента України № 675/2015 «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України», з метою її гідного відзначення у 2016 році, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, територіальну цілісність, єднання суспільства ЦДАВО України провів заходи, презентував громадськості виставки та електронні презентації.

Копії документів, пов’язаних з українським державотворенням, для організації виставок у закордонних дипломатичних установах України, передано до Міністерства закордонних справ України. Міністерству інформаційної політики України надані документи для підготовки тематичної соціальної реклами в регіонах України.

Документи презентовано на виставках:

«Відновлення державності… До 25-ї річниці проголошення незалежності України». Виставка експонується в Кабінеті Міністрів України.

«Символи нашої незалежності». Виставка експонується у Верховній Раді України.

«Становлення України: постаті та реліквії». Виставка експонується в Національному історичному музеї України.

«Україна: 25 років незалежності». Виставка експонується в комунальній галереї мистецтв Деснянського району м. Києва.

«Державність України у вимірі часу». Виставка експонується в ЦДАВО України.

„Українська держава: шлях до незалежності”, Виставка експонується у фойє Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.

До уваги відвідувачів читального залу представлені електронні презентації, присвячені річницям державних свят та українцям, діяльність яких позначена або визначними досягненнями або безпрецедентним актом жертовності в ім’я української ідеї:

“До дня Конституції України”

«Прийняття Декларації про державний суверенітет України»

«Відновлення державності… До 25-ї річниці проголошення незалежності України»

“До Дня Державного Прапора України”.

“Пріоритетний напрямок: незалежність” (до 25 ї річниці прийняття Верховною Радою України 18 квітня 1991 року Закону України “Про утворення Кабінету Міністрів Української РСР”)

“На сторожі спокою та порядку в Україні”

“До 95-річчя Української військової організації (УВО) під проводом Євгена Коновальця”

“Українські жінки – відвойовниці незалежної України. Софія Русова”

“До 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького”

“Документи українського дипломата Ю. О. Бачинського”.

Електронні презентації розміщені на комп’ютерах в читальному залі архіву.

Під час проходження практики студентів вищих навчальних закладів України директором архіву та його заступниками проведено ряд лекцій, семінарів та круглів столів, на яких обговорювалися нові підходи популяризації архівної інформації до 25 ї річниці Незалежності України, презентовані виставки та електронні презентації документів, проведено заняття в рамках виконання Програми національно-патріотичного виховання молоді України.

Перейти до вмісту