6 березня 2020 р.

В конференц-залі комплексу споруд ЦДАУ України відбулося розширене засідання колегії Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України. У заході взяли участь члени колегії ЦДАВО України, заступник директора департаменту — начальник відділу зберігання та обліку Національного архівного фонду Державної архівної служби України Ірина Паламарчук, професор кафедри новітньої історії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Голова Київської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Григорій Савченко та співробітники архіву.

Директор ЦДАВО України, голова колегії Олександр Буханець, відкриваючи засідання, привітав усіх присутніх та представив порядок денний. Після цього він виступив з доповіддю “Про підсумки діяльності ЦДАВО України у 2019 році та завдання 2020 року”.

У звітному періоді робота ЦДАВО України була спрямована на виконання всіх завдань, які були визначені Планом розвитку архівної справи ЦДАВО України на 2019 рік” – наголосив директор архіву.

Загалом, у доповіді Олександр Буханець детально зупинився на всіх напрямах діяльності установи, акцентував увагу на досягнутих результатах в роботі, ознайомив присутніх з проблемами архіву, що потребують посиленої уваги, та представив пріоритети діяльності ЦДАВО України на 2020 рік.

До обговорення доповіді долучилися заступник директора — головний зберігач фондів ЦДАВО України Алла Обжелян, заступник директора Світлана Савлук, заступник директора Наталія Маковська та начальник відділу забезпечення збереженості та обліку документів Наталія Давиденко.

Професор кафедри новітньої історії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Голова Київської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Григорій Савченко вніс пропозиції щодо співпраці.

Заслухавши та обговоривши доповідь директора архіву Олександра Буханця, колегія визнала діяльність ЦДАВО України в 2019 році задовільною.

Враховуючи основні пріоритети, визначені Державною архівною службою України на 2020 рік, колегія прийняла рішення про забезпечення впродовж 2020 року реалізації таких пріоритетів:

  • цифровізація всіх процесів архівної справи, діловодства та державної системи страхового фонду документації;

  • організація формування і забезпечення гарантованої збереженості документів національного архівного фонду як складової вітчизняної і світової культурної спадщини та інформаційних ресурсів суспільства;

  • популяризація архівних документів до пам’ятних дат та ювілеїв визначних осіб в історії України.

Завершуючи колегію, директор архіву подякував колективу ЦДАВО України за проведену роботу.

Основні підсумки року
Перейти до вмісту