Підписання договору між ЦДАВО України та FamilySearch International (США)

Підписано договір між ЦДАВО України та FamilySearch International (США).
Незважаючи на широкомасштабне вторгнення військ Російської Федерації до України, українські архівісти не зупинили діяльності в сфері розвитку цифрових технологій і забезпечення відкритого доступу до архівних джерел.
У цій діяльності українські архіви та Державну архівну службу України підтримують міжнародні партнери, зокрема корпорація FamilySearch International (США).
28 березня 2022 року підписано договір про співробітництво Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України з корпорацією FamilySearch International (США). Підписанню договору сприяла Державна архівна служба України та особисто її Голова Анатолій Хромов. Від ЦДАВО України договір підписала директорка архіву Лариса Левченко, FamilySearch International репрезентував офіційний представник корпорації в Україні Олександр Січкаренко.
Метою договору є оцифровування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та виготовлення на створені цифрові копії фонду користування для дослідників.

Перейти до вмісту